flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання з пожежної безпеки

03 листопада 2023, 09:56

На виконання вимог Кодексу цивільного захисту України, Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30 грудня 2014 року № 1417, наказу ТУ ДСА України в Вінницькій області від 27 вересня 2023 року № 37 «Про затвердження Заходів щодо покращення протипожежного захисту приміщень місцевих загальних судів Вінницької області та територіального управління в осінньо-зимовий період 2023-2024 років», 31 жовтня 2023 року у  Козятинському міськрайонному суді Вінницької  області фахівцем ДСНС – фахівецем  відділу ЗЗ ПНС у Хмільницькому районі ЦЗД ГУ ДСНС України у Вінницькій області лейтенантом  служби ЦЗ Юстименко Дмитром Дмитровичем було проведено навчання з працівниками апарату  суду щодо забезпечення пожежної безпеки під час осінньо - зимового періоду, а також  діям у надзвичайних ситуаціях відповідно до постанови  КМУ від 26.06.2013 № 444 «Про затвердження порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях». Проведено додаткові протипожежні інструктажі з присутніми працівниками, здійснено заходи щодо попередження пожеж при користуванні побутовими електронагрівальними  пристроями.

Також  Юстименко Д.Д. розповів про принципи дії вогнегасника та особливості будови; пояснив, як за допомогою цих первинних засобів пожежогасіння можна ліквідувати загорання.

Метою проведення навчання є підвищення знань працівників, більш глибоке ознайомлення з протипожежними заходами та діями в разі виникнення пожежі; напрацювання навичок з використання наявних засобів пожежогасіння та вжиття заходів  щодо недопущення  виникнення  пожеж.